AtenLanders

Jadi kenapa la??

Hahaha.. Ganaz x tajuk entry aku kali ne?..
Ada aura2 Mael Lambung kaa?.. hihihih

Oke la...
Age is just a number..betul kan?
I'm 19 and masi lagi act childish..
Tp aku nda bersalah!
Aku adalah budak b'umur 9 taun yg terperangkap d dalam jasad seorang kakak b'umur 19taun yg comel dan penyayang..zzz

Aku bkn namau berubah menjadi batang matang, akan tetapi ia memakan masa bha..
Bkn nya aku ble berubah menjadi seorang yg matang in a blink of an eye!
Lagipun, sifat kebudak2an aku cuma tggl 20%.. Zzz... Oke la, 60%..
Tp itu la aku..
perangai aku ja nda matang tp pemikiran aku matang! haha.. Emo pla aku..

Aku akui *ceewaaahh..ambek kaw..ayat jiwa kacau~* yg aku kdg2 annoyed..
SORRY ar.. Tp aku nda buat2 bha tu.. SUMPAH!
Aku mmg ska lumpat2 , jalan kasar, kadang2 merengek tanpa sedar n chengeng..
Aku ska benda2 cute.. Aku manja..
Aku bcakap dgn benda...aku bahasakan diri aku "kakak" dgn benda2..
Contohnya kalau aku jmp kucing n dya lapar,tym tu pula aku teda mknan.. Aku ckp la..
" Ala ngau (aku pggl kucing ungau...haha), kakak teda bawa mknan.."

so what?..
Pelik meh?..


Td c Nieha tanya aku..
" Beg tu mmg kaw punya atau adik2 @ anak buah kaw punya?"


HAHA..
Ya, aku taw beg aku ceriaaa... Aku ska bha tu beg....
Mama mana mau kasi beli tu.. Abg Boy yg blanja..haha..
Mama ckp senang ja mau cari aku nnt d IPG..
Kanak2 riang.. haha..

Mama pla pernah ckp
" umur kau ne 19 taun tp perangai mcm 9 taun"
Aku nda anggap tu pujian..
Kalau mama ckp aku awet muda mcm budak 9 taun laen ceta la..hahaha

Pastu skrg aku ada bad habit baru..
Aku suka buat Duck face.. =.=

Ntah cmna aku ble t'beasa buat tu..
Huduh......~ hurmm....

Knp aku wat entry ne?..
Sal org prnh ckp aku kna kasi tggl oleh BF aku sal perangai aku yg mcm budak2..
Ada org ckp blakang2 aku yg aku ne mcm budak2..gedik..
Nda pa la..
Mulut org.. (:
Aku pun kdg2 t'umpat jua org..
haha...
Bab tu tym aku pindah dr UiTM p IPG, aku risau..
Kawan2 aku d IPG dpt trima ka prangai aku ne?
D UiTM, kami suda sama2 slama 1 taun.. Dorg mmg knl suda aku..
Aku kdg2 nda selesa d sini..
Aku takut mau jd diri aku sendiri sal aku takut dorg namau kwn aku..

Aku xleh puaskan aty kamu semua..
Xkan aku mau act mcm granny umur 60taun?..
Xkan aku mesty jd hipokrit smata2 tuk puaskan aty org?
kann??..

Lagipun, walaupun aku gni, family n kwn2 masi syg aku...
Kalau org laen nda dpt trima prangai aku, apa ble buat..
Xkan aku maw culik dorg pastu ugut supaya suka sama perangai aku kan?..haha

K la..
Jan risau..
1 ary nnt, budak 9 taun dlm diri aku ne akan jd seorang wanita yg mampu berfikir secara matang, kreatif dan kritis..
Tym tu, kalau kamu mau mnta num tepon, nda suda aku bg.. *perasan*

JAN JUDGE AKU KALAU KAMU NDA KENAL AKU.



Mau tidur dulu..hihi.. Daaaaaaaa~






Princess in her own world..
Biar santai, jangan cincai

4 comments:

  1. aku suka apaaaa org yg prangai budak2.....hepi go lucky gtu,,hehe..peduli pa org ckp,,dorg xda hak...relax keyh,,panjaaaang entri,,,rajiiiiin ko wat...tp aku suka,,serius..hehe

    ReplyDelete
  2. kaw suka..org laen?.. haha! Tp paam2 ja..kdg2 tlebih hepi...bab tu aku suh kwn aku tgur aku..haha!
    Teteda panjang...kaw laaaaaaaaaaaaaaaaagi rajin..stp masa update..hihihih..
    Mekaseh krn suka..wpun aku nda yakin btul ka nda ckp kaw ne..haha

    ReplyDelete
  3. sama lha kita nih ~
    childish !!!
    who cares kn ... kita juak bkn drang ?
    bkn kita c abis beras drang d uma kn ...
    muahahahah

    ReplyDelete
  4. hahahahaha!
    Yeay! Ada kwn..hihihihih...
    Ya bha...drpd kita jd hipo, bek jd diri sdiri kan?
    Apa ble buat kalau org nda suka..hoho

    ReplyDelete